Om Ordonnansen 10

1495518-2“Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intresse genom att i föreningens hus upplåta bostäder under nyttjanderätt och utan tidsbegränsning.”

Fastigheten som uppfördes år 1943 ligger belägen på natursköna Gärdet – Östermalm med promenadavstånd till såväl Ladugårdsgärdet, Djurgården, KTH, Fältöversten och citypuls. Fastigheten består av ett flerbostadshus med 58 bostadsrättslägenheter och tre lokaler som upplåts med hyresrätt. Bostadsrättsföreningen Ordonnansen 10 registrerades år 1992.

Utanför porten finns ypperliga kommunikationer så som Gärdets tunnelbanestation och 1:ans busshållplats. Alldeles i närheten finns en välsorterad ICA-butik, apotek, vårdcentral och i huset finns både sushi, frisör och asiatisk restaurang. Möjligheter till rekreation och träning finns på Friskis & Svettis på Tegeluddsvägen och SATS på Sehlstedsgatan. På Gärdesfältet finns utegym tillgängligt för allmänheten samt nyanlagda volleyboll- och basketplaner intill Kampementsbadet.

Om Gärdet

Gärdet byggdes till större delen på 1930-talet och är därför arkitektoniskt likformig. Många arkitekter har använt Gärdet som förebild vid planering av nya stadsdelar. Det finns många grönområden mellan husen vilket ger en lätt lantlig känsla som många uppskattar. De stora öppna ytorna på Ladugårdsgärde tjänade som militärt övningsfält från år 1672. Under Karl XIV Johans tid röjdes och planerades en större del av Gärdet för att även kavalleriet och artilleriet skulle kunna spränga fram här. På Gärdet har du närhet till småbutiker, caféer samt Fältöverstens butiker.